МЗ стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици

Животът

26-03-2020, 18:18

Снимка:

Министерство на здравеопазването

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта е да се съберат 5 млн. лв.

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19. Ето какво се казва в призива към потенциалните дарители:

Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни.

Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия.

Това е трудна задача, изискваща съпричастност. Затова призоваваме българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Целта, която заедно си поставяме, е да бъдат събрани 5 млн. лв.

Нека бъдем солидарни!

https://dmsbg.com/16648/dms-solidarnost/

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)