286 легла за наблюдение на пациенти с коронавирус отделят пет болници в областта

Мисия

27-03-2020, 13:19

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За интензивно лечение са определени 24 легла

Министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която определя лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

В заповедта е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.

В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения.

Във Великотърновска област за лечение и наблюдение на неусложнени пациенти с коронавирус са определени 286 легла в пет болници. МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” осигурява 35 легла в  отделението за Вътрешни болести и 30 легла в Инфекциозно отделение. Белодробната болница „Д-р Трейман” разполага с 53 легла. Горнооряховската МБАЛ „Св. Иван Рилски” преустройва 77 легла във Вътрешно отделение и 10 в Инфекциозно. Павликенската болница има 49 легла за пациенти с коронавирус, а Свищовската – 42.

За интензивно лечение на заболели от Ковид 19 се определят 24 легла – 10 във Велико Търново, 6 в Горна Оряховица и 8 в Павликени.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов