500 маски за многократна употреба дарява доц. д-р Милен Михов на свищовската болница

Животът

27-03-2020, 15:46

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-късно в четвъртък дарението ще бъде доставено

Депутатът от великотърновска област доц. д-р Милен Михов е сред първите, отзовали се на призива на дарителската кампания в подкрепа на Общински кризисен щаб – Свищов и МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – Свищов за борба срещу COVID-19.

Това, с което бих могъл да помогна, е най-необходимото и най-бързо, което може да бъде доставено, а именно – защитни маски за персонала – лекари, санитари и служители. Вече съм разговарял с някои производители и имаме договореност до вторник да бъдат ушити и най-късно в четвъртък доставени 500 надеждно сертифицирани и отговарящи на всички изисквания маски за многократна употреба, каза доц. Михов.

Той допълни, че маските ще изпрати лично на кмета на Свищов Генчо Генчев за нуждите на болницата, и ако са предостатъчни, да бъдат разпределени и за други нужди в общината.

Само преди ден депутатите от ВМРО са се отказали от възнагражденията си и са дарили събраните 20 000 лева в полза на гр. Банско, тьй като това е първият град, поставен под карантина, заяви доц. Михов, уточнявайки, че препитанието на голяма част от хората в града е свързано с туризма, а в тези тежки дни това е един от най-засегнатите браншове в страната.

„Това няма да е последното дарение направено от народните представители от групата на ВМРО. Имаме и волята, и желанието, и възможностите да помагаме, където можем и с каквото можем, защото смятаме, че в тези дни солидарността е необходима на всички граждани преди всичко.“, каза още Михов.

Той е уверен, че в този кризисен период ще се справим много по-добре от други държави, с по-мощни икономики и по-развити здравни системи, защото винаги, когато българите са били поставяни пред изпитания, се обединяват, образувайки критична маса, която преобръща хода на историята.

Това е исторически извод, но и днес се надявам, а и това, което виждам потвърждава: съгласието, единството и солидарността ще ни избавят от най-тежките последици на това зло, което ни е сполетяло, убеден е доц. Михов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов