МОН създаде Национална електронна библиотека на учителите - velikotarnovo.utre.bg

МОН създаде Национална електронна библиотека на учителите

28 март 2020, 16:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

Хранилището е и платформа за популяризиране на изследователска, ученическа работа и обратна връзка

Министерството на образованието и науката създаде Национална електронна библиотека на учителите.

В това хранилище за електронно съдържание има възможност за публикуване и споделяне на авторски обучителни, дидактически и методически материали за работа в електронна среда – видеоуроци, обучителни програми, иновативни методики, тестове, филми, упражнения, занимателна педагогика, презентации и най-вече проекти, които са свързани със самостоятелност при изпълнението в електронна среда. Те може да са изработени самостоятелно или в екип, като е необходимо да съответстват на държавните образователни стандарти и на учебните програми.

Хранилището е и платформа за популяризиране на изследователска, ученическа работа, мотивиращи елементи, обратна връзка, групова и индивидуална работа, създаване и прилагане на умения и др.

Авторските материали ще се разпределят по класове, по тематични направления и по вид на материала – за обучение, за самоподготовка и за изпитване.

Учителите могат да споделят своите идеи за насърчаване и повишаване на интереса и ефектите от дистанционното обучение сега, а после, когато то ще се прилага в различни варианти на присъственото обучение в клас, при самоподготовката, преподаването на интегрирано знание, проектно-базираното обучение и др.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета