Април започва със сняг, но ще има и дни с до 28 градуса

Велико Търново Лайф

01-04-2020, 06:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Валежите ще са около и над нормата

Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите - между 23 и 28 градуса. Вероятност за минимални температури, близки до 0 градуса, има до към средата на месеца, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

През април се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 9 и 11 градуса, а за планините - от минус 5 до 2 градуса. Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около и над нормата.


В началото на април температурите ще се понижат. Очакват се и валежи от сняг, главно в западната половина от страната. След средата на десетдневието температурите ще се повишават, а валежите ще намалеят.

В началото на третото десетдневие вероятността за валежи остава повишена, като и температурите постепенно ще се повишават. Около средата на периода се очаква относително стабилизиране на атмосферата и температури около и по-високи от обичайните. Към края на месеца има вероятност времето да стане неустойчиво, със следобедни валежи и гръмотевици.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)