Четвърти пациент е с положителна проба за коронавирус в Търновско

Животът

03-04-2020, 10:12

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Издирват лицата, с които е бил контактен

Четвърти пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран във Великотърновска област. Заразеният е мъж на 76 г. Първоначално е постъпил с пневмония в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Лечението му ще продължи в същата болница, издирват се лицата с които е бил контактен.

Две нови жертви на COVID-19 у нас. Става въпрос за 81-годишен мъж от Стара Загора и 58-годишен мъж в София, който е бил настанен в "Пирогов".
Пациентът от Стара Загора е издъхнал в болницата в четвъртък. Бил е приет с декомпенсиран диабет и кетоацидоза. „Проявил е белези на коронавирусна инфекция и такава на дихателните пътища.

Много бързо е развил двустранна бронхопневмония и дихателна недостатъчност“, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Оперативния щаб. 
Общо 477 души са заразените с коронавирус в България до момента. През изминалото денонощие диагностицираните с положителна проба за COVID-19 са 28 души. От тях 8 са приети в болница. Най-младият излекуван пациент е на 27 години, а най-възрастният - на 81.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов