Община Свищов благодари на социалните работници

Животът

04-04-2020, 12:26

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С професионализма, хуманизма, добротата и отговорността си, те отново доказаха, че са достойни и смели хора

Във връзка с безпрецедентните предизвикателства, в контекста на създалата се извънредна епидемична ситуация, е идентифицирана остра необходимост от предоставянето на социални услуги по домовете. От такава подкрепа се нуждаят най-вече възрастните хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, както и лица поставени под карантина от здравните власти, за които има социална необходимост от почасови услуги. С тяхното предоставяне се защитава обществения интерес и се отговаря на нуждите на населението от превенция срещу разпространението на COVID-19.
С изпълнението на нелеката задача незабавно, още с обявяването на извънредното положение, се ангажираха служителите на Домашен социален патронаж, които ежедневно снабдяват хората от целевите групи с хранителни продукти от първа необходимост и лекарства, заплащат сметки и т.н. Оставили собствената си сигурност на заден план, социалните работници работят всеки ден в полза на обществото в тези времена на изпитание за всички ни. Те правят и нещо много по-голямо – даряват надежда и вдъхват кураж. Това са хората, които скромно вършат своята работа, защото тяхно призвание е социалната дейност и считат за свой личен дълг да са в подкрепа на населението. С професионализма, хуманизма, добротата и отговорността си, те отново доказаха, че са достойни и смели хора с големи сърца. Като награда за положените усилия приемат удовлетворението, че са помогнали на човек в нужда, че са подали подкрепяща ръка.
Социалната отговорност е отражение на развитието на едно общество. Тези услуги са абсолютно безплатни и са израз на дълбоката загриженост за хората, намиращи се в най-тежка ситуация в момента.
Общинското ръководство и Общинският кризисен щаб изказват благодарност на служителите от Домашен социален патронаж за всеотдайния им и неуморим труд!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов