Респиратор от най-висок клас получи горнооряховската болница

Мисия

08-04-2020, 13:45

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дарението е от народния представител Делян Пеевски

Респиратор от най-висок клас получи днес МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Дарението е от народния представител Делян Пеевски. Дарителският жест бе реализиран със съдействието на областния председател на Движението за права и свободи Гюнай Далоолу, общинския лидер в Горна Оряховица Йордан Керчев и зам.-кметът Стефчо Алипиев. Съдействие оказаха също кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов.
Респираторът е на стойност 36 хил. лв., а договорът за дарение бе подписан от управителя на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов. Д-р Иванов благодари от името както на болницата, така и от името на жителите на всички общини, които обслужва здравното заведение. Всяка помощ сега е от изключителна важност. Тези апарати ни дават допълнителна сигурност, каза още д-р Иванов.
Дарителската кампания на Делян Пеевски е в цялата страна. Той дарява на лечебни заведения в много общини техника, която спасява човешки животи, коментира Гюнай Далоолу.
По-важни от думите са действията, каза и общинският съветник Йордан Керчев, който на последното заседание на Общинския съвет настоя Горнооряховската болница да получи респиратор.
Всички сме на мнение, че трябва да сме единни. Всички ние оценяваме ролята на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, която не е със строго локално значение, а обслужва жителите на още няколко общини, каза председателят на Общинския съвет Димитър Николов.
През последните години Община Горна Оряховица доказа, че е последователна по отношение на политиката спрямо Болницата. Работим в добро сътрудничество с д-р Иванов и той може да бъде сигурен, че има пълната подкрепа на общинското ръководство, увери кметът инж. Добромир Добрев. Градоначалникът получи уверението на д-р Иванов, че към момента нещата в здравното заведение са под контрол. Медицинският персонал е подсигурен с достатъчно количество лични предпазни средства, както и дезинфектанти. Днес ще бъде монтиран и респираторът, купен със средства от обявената от инж. Добрев дарителска кампания, допълни д-р Иванов. Той използва възможността да покаже на кмета и председателя на Общинския съвет стерилизатор, дарен на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ от холандската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа”.
Това е техника, с която всяка болница с операционни трябва да разполага. С нея вдигаме с още едно ниво класата на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. В момента чакаме разрешението на РЗИ, след което ще започнем употребата на стерилизатора, уточни управителят.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)