Службите в църквите в община Горна Оряховица ще се провеждат при засилени противоепидемични мерки - velikotarnovo.utre.bg

Службите в църквите в община Горна Оряховица ще се провеждат при засилени противоепидемични мерки

09 април 2020, 11:33 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Горна Оряховица

Дворовете около храмовете ще бъдат обработени с дезинфектант в събота

Службите в църквите от община Горна Оряховица за Цветница и великденските празници ще се провеждат при засилени противоепидемични мерки. Съдействие за опазване на обществения ред ще оказват служителите на РУ на полицията, охранителна фирма „Делта гард“ и Общинската служба за сигурност. Дворовете около храмовете ще бъдат обработени с дезинфектант в събота преди Цветница и Великден. Дезинфекционния препарат е осигурен от фирма „Континвест“. В църквите ще бъдат осигурени също и допълнителни дезинфектанти от „Хигиенно медицинска индустрия“ – Велико Търново. 240 л спирт ще дарят и „Захарни заводи“ АД.
За службата на Цветница свещи ще се продават извън храмовете, свещниците също ще бъдат поставени отвън. Отвън при строго организиран ред ще се раздават и върбовите клонки, информира архиерейският наместник отец Николай. Той, заедно с отец Зоран апелират към гражданите, които желаят да присъстват на празничните служби, да си закупят предварително свещи, за да се избегне струпването на много хора в самия празничен ден.
В събота, преди Великден, за да се осигури достатъчно място за присъствие на миряните, след 20.00 ч. ще бъде освободен паркинга до църква „Успение на Св. Богородица“.
В църковните храмове се спазва строга хигиена, използват се дезинфектанти, обработват се подовете на църквите, както и иконите, увериха свещениците. Те апелират към миряните за спазване на ред и повече отговорност в празничните дни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета