Отиде си големият Вълчо Камарашев - velikotarnovo.utre.bg

Отиде си големият Вълчо Камарашев

09 април 2020, 12:30 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Актьорът има над 150 роли в театъра, киното и телевизията

Актьорът Вълчо Камарашев – легенда с над 150 роли в театъра, киното и телевизията, почина на 82 години. За кончината му съобщи директорът на Театър „Българска армия“ Мирослав Пашов.

Роден е на 12 септември 1937 г. във Видин, но израства в Бургас. Завършва актьорско майсторсто във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1959 година в класа на проф. Филип Филипов – същият, от който излизат и Виолета Бахчеванова, Васил Стойчев, Асен Кисимов... Любопитен факт е, че плененият от театралното изкуство Вълчо постъпва в академията преди да е завършил гимназия - средното си образование приключва междувременно като частен ученик. 

Кариерата му започва с три години в Бургаския театър, където играе в постановки на Юлия Огнянова и Леон Даниел. След това по разпределение е изпратен в Перник, а после и в Русе. От 1977 година в продължение на две десетилетия играе в „Сълза и смях“. Завършва кариерата си на сцената на Театъра на армията.

След филмите с негово участие са „Тримата от запаса“, „Осъдени души“, „Вилна зона“, „Служебно положение ординарец“, „Дело №205 – П.К. Яворов“, „Войната на таралежите“, „Всичко е любов“ и др. Последно го видяхме в сериала „Откраднат живот“.

До края на живота си той бе голям почитател на театъра, като член на академия "Аскеер" гледаше всички нови постановки. 

За съжаление, заради карантината няма да има възможност големият актьор да бъде изпратен с поклонение, уточняват от Театъра на армията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета