Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста двама, отвлекли жена

Крими

10-04-2020, 14:47

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта им била да изведат жертвата си зад граница

След подържани искания от Апелативна прокуратура – Велико Търново, Великотърновският апелативен съд  потвърди определенията на Окръжен съд – Русе, с които е взета мярка за неотклонение  задържане под стража по отношение на двама обвиняеми за отвличане и противозаконно лишаване от свобода на различни жени.

Двамата са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Русе за престъпление по чл. 142 от НК, за това, че:

 Й. И. в периода от 06.03.2020 г до 28.03.2020 г., в гр. Сливо поле, обл. Русе, като извършител, подпомогнат от И.Ц., чрез предоставяне на достъп до имота му, противозаконно лишил от свобода жена, като деянието продължило повече от две денонощия.

И. Ц.е привлечен като обвиняем за това, че в различни периоди от 10.06.2017 г до 28.03.2020 г.  в с. Въбел, в с. Ценово и в гр. Сливо поле, в съизвършителство с друго лице, при условията на продължавано престъпление отвлякъл жена,  с цел да бъде изведена извън границите на страната и противозаконно  лишил от свобода различни жени.

Съдът приема, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили деянията, за които са привлечени и за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Налице е и реална опасност те да се укрият или да извършат престъпление. Обвиняемият И.Ц. е осъждан многократно. Освен за вменените му обвинения, по делото са налице достатъчно данни за привличането му като обвиняем и за престъпление по чл. 159 а от НК. С оглед на това Апелативен съд – В. Търново потвърждава определенията на Окръжен съд –Русе, с които по отношение на двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение задържане под стража, като правилни и законосъобразни. 

   Определенията на АС -Велико Търново  не подлежат на обжалване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов