Правителството ще подпомогне самотни родители и хора без доходи

Мисия

10-04-2020, 15:32

Снимка:

правителствен пресцентър

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До края на април България ще кандидатства отново за чакалнята на Еврозоната“, заяви премиерът Борисов

10 април

До края на април България ще кандидатства отново за чакалнята на Еврозоната, заяви премиерът Борисов пред медии. Той изтъкна, че кризата вследствие на COVID-19 е страховита, но Европейската централна банка отпуска трилиони за възстановяване на държавите от Чакалнята и Еврозоната. Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза също, че в момента България е финансово и икономически стабилна като правителството активно мисли за възстановяването на последиците, причинени от коронавируса.

Премиерът Борисов подчерта, че правителството продължава да работи за оказване на помощ на българските граждани в настоящия труден период. Той посочи, че днес бяха осигурени близо 3 милиона лева в подкрепа на артистите, певците и други представители на творческите професии. Следващата стъпка е да се намери правилната мярка за отпускането на помощ в размер на няколко десетки милиона лева за самотни майки и за хора, които нямат доходи.

По отношение на мерките, въведени у нас срещу разпространението на COVID-19, Борисов посочи, че България е сравнявана с държави като Германия и Сингапур. Премиерът припомни, че на днешното заседание на правителството е взето решение за доставката на още 30 000 PCR теста, за защитно облекло и предпазни средства. Държавата предприема действия също за възобновяване на Института по микробиология, който преди 20 г. е прекъснал дейността си.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов