Кооперативният пазар в град Павликени започва работа от 14 април

Животът

12-04-2020, 15:00

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Разрешени за продажба са зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал от областта

Кооперативният пазар в град Павликени започва работа от 14 април. Разрешени за продажба са зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал и друга земеделска готова продукция от производители от област Велико Търново при спазване на всички изисквания, целящи намаляване на риска от СОVID-19. Пазарният ден по традиция е всеки вторник.

Със заповед на кмета на община Павликени са въведени и мерки за опазване на всички участници във веригата от продавач до купувач.

При отварянето на пазара ще бъде отчетена конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител.

За влизане в кооперативния пазар ще се полза входът от кръстовището на ул. „Христо Смирненски” и ул. „Панайот Венков”, а за изход – при кръстовището на ул. „Христо Смирненски” и ул. „Ловец”. Движението на купувачите в рамките на пазара ще е задължително еднопосочно и означено с указателни стрелки.

Персоналът на Общинския пазар и доброволци ще предоставят и осигуряват контролиран достъп на клиенти. Те ще могат да предоставят и защитни маски, ако някой от купувачите се нуждае от такава. Ползването на лични предпазни средства от продавачи и потребители е задължително.

На продавачите ще бъде осигурена безопасна площ за разполагане на стоките им. Между продавачите, предлагащи продукция, и клиентите трябва да се спазва дистанция от минимум 2 м като местата за клиенти ще бъдат обозначени.

На територията на кооперативния пазар ще бъдат поставени информационни табели за въведените мерки.

В петък и събота, 10 и 11 април, улиците – подходи към Общинския пазар и цялата му площ ще бъдат измити. В понеделник, непосредствено преди пазарния ден, цялата площ на Пазара ще бъде дезинфекцирана.

Със същата заповед се забравяна провеждането на т.нар битаци, на които се продават промишлени стоки в град Павликени и населените места от общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов