Задържаха джебчийка, откраднала в Германия 46 000 евро

Крими

13-04-2020, 17:08

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Българката е издирвана с европейска заповед за арест

По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на българска гражданка, обявена за международно издирване.

В ОП-Велико Търново е образувана преписка въз основа на постъпил сигнал от Германия относно  Н. С., обявена за международно издирване от германските власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от съд в гр.Bad Iburg, ФР Германия, за противозаконно отнемане на чужди движими вещи – портмонета, съдържащи пари и платежни инструменти, с които платежни инструменти извършвала неправомерни транзакции на стойност 46 000 евро.

С постановление на прокурор Н. С. е задържана за срок до 72 часа. След извършена проверка прокуратурата е установила, че ЕЗА отговаря на изискванията на чл.36 и чл. 37 от ЗЕЕЗА и е придружена с превод на български език. Искането на прокуратурата е уважено, като съдът е взел мярка за неотклонение задържане под стража на издирваното лице, с оглед осигурявана на присъствието му в производството по екстрадиране. Съдебният акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Предстои  образуване на съдебно производство по Закона за европейската заповед за арест за предаване на българската гражданка на германските власти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов