Студен фронт нахлува следобед над страната

Велико Търново Лайф

14-04-2020, 06:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До вечерта ще завали дъжд, който на места ще премине в сняг

Днес времето ще е меко. Около обяд все още ще е топло с температури около 20 градуса. След обяд добре изразен студен фронт ще обхване Балканите от северозапад на югоизток. Ще започне бързо захлаждане, придружено със силни студени пориви на вятъра от северозапад.

До вечерта ще завали дъжд на запад, който с падането на температурите през нощта за кратко в западната половина на страната ще преминава в мокър сняг. Снеговалежите ще са символични, с образуване на снежна покривка само в планините.

На Велика сряда валежите ще спрат още до обяд. Облачността ще започне да се разкъсва. Ще остане обаче ветровито и сравнително хладно с температури около 5-6 градуса сутринта до 10-11 в ранния следобед.

От Велики четвъртък до Велика събота слънчевото време се завръща с поредното мощно затопляне. Температурите в дните преди големия християнски празник ще гонят летни стойности над 25 градуса. В събота се очаква по-осезаем вятър в Северна България.

На Великден времето ще е пролетно с температури след обяд около и над 20 градуса. Възможни са незначителни превалявания от дъжд.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов