695 станаха заразените с коронавирус у нас, още четирима са починали

Животът

14-04-2020, 09:07

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Според математиците от БАН навлизаме в пика на заболяването

695 са случаите на коронавирус у нас по данни на Националния оперативен щаб. Излекувани са 81 души. За последните 24 часа у нас има 19 нови случая на заболели от коронавирус. В болница са 9 от тях. Увеличението спрямо предния ден е с близо 3%. Още 4 души са починали, като всички те са с придружаващи заболявания. Общият брой на хората, които загубиха живота си заради коронавируса, е 35 души.
194 случая са на лежащо болни в болница, те предимно са от София. Под карантина са 76 623 души. Направените тестове за коронавирус са 18 502.

В момента много активно върви подготовката за изработване на режим за възстановяване на ваксинациите на новородените и на женските консултации, както и за постепенно отваряне на болниците за планови операции, консултации и лечения след празниците, съобщи Мутафчийски. Хемодиализи, химиотерапия и спешни операции не са забранявани, уточни началникът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски.
По отношение на очаквания пик на болестта, той съобщи, че според математиците от БАН в момента сме или в пика, или го приближаваме много бързо.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)