Община Горна Оряховица получи автомобил за нуждите на доброволците

Мисия

15-04-2020, 17:54

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дарението е предоставено със съдействието на Националното сдружение на общините

Автомобил, който да подпомогне доброволците в доставката на храна, медикаменти за нуждаещите се хора получи Община Горна Оряховица от „Рено Нисан България“. Дружеството и марките Renault, Dacia и Nissan, подкрепят българските общини в борбата с коронавируса. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.
„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация” – споделя изпълнителният директор на „Рено Нисан България“ Емил Гърнев.
„Този автомобил ще бъде от изключително голяма помощ за нас в условията на извънредното положение. С него значително ще се улесни работата на доброволците в тяхната дейност при доставката на хранителни продукти и лекарства до домовете на хората от най-уязвимите групи. Изключително сме благодарни, че в този труден момент получаваме подкрепата на „Рено Нисан България“ и Националното сдружение на общините. Оценяваме помощта им и ще се постараем да бъдем максимално полезни на нашите съграждани“, благодари кметът инж. Добромир Добрев.
Освен Община Горна Оряховица, автомобили получават и столична община и общините Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Асеновград, Благоевград, Димитровград, Варна и Плевен.
Автомобилите ще останат на разположение на общините до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.
„Има моменти, когато успехът на бизнеса не се измерва само с резултата във финансовите отчети, а с отговорността към обществото и с грижата за хората“ – с тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева благодари на дарителите и подчерта, че жестът на подкрепа е оценка за огромните усилия, които всяка община у нас полага за запазването на живота и здравето на хората.
195 общини са обявили телефони за предварителни заявки, по които на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи граждани, както и на лица, поставени под карантина ежедневно се доставят храни и се осигурява покупка на продукти от първа необходимост и медикаменти. Повече от 2 640 доброволци помагат на общинските социални служби в грижата за хората в нужда по време на извънредното положение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов