Църквите в община Горна Оряховица са подготвени за великденските служби

Мисия

16-04-2020, 17:07

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На Разпети петък няма да се минава под плащеницата

На Разпети петък няма да се минава под плащеницата в църквите в община Горна Оряховица. Храмовете са подготвени за великденските служби, които ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки.
Съдействие за опазване на обществения ред ще оказват служителите на РУ на полицията, охранителна фирма „Делта гард“ и Общинската служба за сигурност. Дворовете около храмовете ще бъдат обработени с дезинфектант преди Великден. Църквите разполагат с необходимите количества дезинфектанти и маски.
За службата на Великден свещи ще се продават извън храмовете, свещниците също ще бъдат поставени отвън, информира архиерейският наместник отец Николай. Той, заедно с отец Зоран апелират към гражданите, които желаят да присъстват на празничната служба, да си закупят предварително свещи, за да се избегне струпването на много хора в самия празничен ден.
В събота, преди Великден, за да се осигури достатъчно място за присъствие на миряните, след 20.00 ч. ще бъде освободен паркинга до църква „Успение на Св. Богородица“.
В църковните храмове се спазва строга хигиена, използват се дезинфектанти, обработват се подовете на църквите, както и иконите, увериха свещениците. Те апелират към миряните за спазване на ред и повече отговорност в празничните дни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов