Премиерът благодари на Даниел Панов и кметовете за подкрепата за нуждаещите се българи

Мисия

16-04-2020, 18:51

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Премиерът на България Бойко Борисов посети завода на „Хигиенно-медицинска индустрия“ ООД /HMI Co. LTD/ във Велико Търново. Предприятието е най-голямото в страната за производство на дезинфектанти. Борисов бе посрещнат от кмета на старата столица Даниел Панов, а собствениците им показаха специализираната лаборатория, където се тества всеки продукт, като ги запознаха и с производствения процес.

„Голямо благодаря! Не само, защото произвеждате прекрасни дезинфектанти, а защото с голямо сърце направихте дарение за стотици хиляди левове за Министерството на здравеопазването, за нашите лекари, медицински сестри, болници. Направихте голямо дарение вчера и за църквите и манастирите в България“, обърна се премиерът Борисов към ръководството на компанията. Над 8 тона са дарените количества дезинфектант.

„От мое име също благодаря на собствениците на HMI, които даряват дезинфекционни материали за обработката на улиците и обществените пространства в нашия град“, каза кметът Даниел Панов. Пред премиера Борисов той изказа признателност на всички дарители, които помагат за осигуряването на респиратори, защитни средства и облекла.

Адмирации бяха отправени и към предприятията от сферата на текстилната индустрия в нашия град, които реорганизираха производствата си и изработват маски и защитни облекла.

Министър-председателят изрази благодарност към кмета на града Даниел Панов, както и към всички кметове в цялата страна, социални служби и екипи на патронажа, които са изключително активни и постоянно са в помощ на нуждаещите се българи по време на извънредното положение заради COVID-19.

 „На вас още веднъж голям поклон за щедростта и голямото сърце, защото в първите моменти на болестта, когато тя дойде, дезинфектантите бяха изключително важни и вие се отзовахте“, каза премиерът Борисов пред ръководството на завода във Велико Търново. Той отбеляза, че те и други подобни предприятия разнасят славата на България из цяла Европа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов