В Ново село търсят доброволци за разчистване на щети след пожар

Мисия

17-04-2020, 15:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Огънят изпепели пристройка на семейство Адамсън

Бригада от доброволци организират във великотърновското Ново село тази неделя. Поводът е отстраняване на щетите, след като огън изпепели пристройка към дома на Ели и Пол Адамсън.

„Нашата уредничка на детския център, г-жа Адамсън, е в Лондон и ще остане още там, защото семейството й в момента се нуждае от нейната помощ. Пол е сам тук и от скоро е наш доброволец, който извършва дезинфекцирането с препарат. За жалост, преди няколко дни огън, тръгнал от ел. инсталацията, опожари пристройката към дома им, унищожавайки покъщнина и техника. Само неговите, тези на пожарникарите, и на няколко наши съграждани бързи действия са предотвратили огъня да обхване и къщата. Времето е твърде специфично. Иде Великден, а положението е извънредно. Организираме се на място, за работа при строго спазване на въведените за защита правила. Маски и ръкавици, за тези които нямат ще бъдат осигурени на място. Носете лопати, робички, някоя кирка и мотика“ - призовават от кметството.

На 19 април, неделя в 9.00 часа доброволците ще се събират пред дома на Ели и Пол. За тези, които не знаят мястото, срещата е в 8.50 часа пред сградата на кметството.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов