Вижте къде ще има богослужения в община Елена

Мисия

17-04-2020, 11:46

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Плащаницата ще се държи високо, за да могат желаещите да минат под нея

На Разпети Петък вечерното богослужение ще започне от 19:00 ч. в храмовете в гр. Елена и с. Марян, а в с. Буйновци от 17:00 ч. Плащаницата ще се държи високо, за да могат желаещите да минат под нея. За да няма струпване, редно е по-младите богомолци да отстъпят ред на по-възрастните.

Съботната вечерна служба е с начален час 23:30 ч. пред храмовете. Ще се раздаде благодатният огън, ще се извърши лития (обиколка на храма) и ще се огласи Христовото Възкресение. След това богослужението продължава в храмовете, като ще бъдат допускани само богомолците, желаещи да вземат причастие.

С цел създаване на по-добра организация, в храмовете ще бъдат обозначени местата, на които трябва да застават богомолците, за да се спазва необходимата дистанция. След като всички места бъдат запълнени, няма да се допускат повече хора в храма.

Ще бъдат осигурени дежурни доброволци и служители на реда, които да не допускат струпването на хора и да следят за спазването на необходимата дистанция.

Всички посетители на храмовете следва стриктно да спазват разпоредбата за носене на маски или други средства, покриващи носа и устата, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването.

Общинският оперативен щаб призовава: Да проявим разум и отговорност, и да посрещнем празника по домовете си! Да се помолим пред домашната икона за здравето и спасението на любимите ни хора, а посещението на църковните богослужения да оставим за след края на извънредното положение.

Останете си вкъщи и посрещнете светлия Великден в сърцата си!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов