Седмокласници със СОП и от домове ще кандидатстват само по документи

Животът

19-04-2020, 13:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срокът за подаването им е от 3-ти до 21-ви май по електронен път

Във връзка с епидемиологичната обстановка и въведеното извънредно положение в страната, всички административни услуги, в това число и подаването на заявления и съпътстващи документи, следва да се извършват по електронен път.

Съгласно чл. 95. ал. 2 от Наредба №10/01.09.2016 г. за организацията на дейностите в училищното образование, учениците с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование; от домове за деца, лишени от родителска грижа, от центрове за настаняване от семеен тип и ученици настанени в приемни семейства, се насочват по документи  за специалности от професии, които не са противопоказни за здравословното им състояние или профили.

Срокът за подаване на документи е от 3 до 21 май 2020 г., както следва:

– в Регионално управление на образованието – Велико Търново за учениците хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания от домове за деца лишени от родителска грижа, от центрове за настаняване от семеен тип и ученици настанени в приемни семейства;

– В РЦПППО – Велико Търново по чл. 140 от Закона за предучилищното и училищното образование за ученици със специални образователни потребности, които ще получат удостоверение за завършен VII клас и са се обучавали по индивидуална учебна програма с поставени качествени оценки, съгласно чл.120, ал.7 от ЗПУО, за продължаване на обучението им в профили и специалности от професии, които са съобразени с индивидуалните им потребности и здравословното им.

Приемът на документите ще се осъществи по електронен път. Останалите придружаващи документи може да се изпратят на хартиен носител, с препоръчано писмо или с куриер. При обективна невъзможност да бъдат изпратени с писмо или с куриер, същите трябва да бъдат представени на място в Регионалното управление/РЦПППО след отмяна на извънредното положение, за да се окомплектова пакетът с документи, необходим за осъществяване на процедурата.

На сайтовете на РЦПППО и РУО – Велико Търново има информация за подаването на съответното заявление и са публикувани образци на заявления в Word формат , които родителите да могат да попълват  и да изпращат на съответния имейл на РЦПППО или РУО – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)