Жител на Дебелец направи дарение от Германия за нуждаещи се съграждани - velikotarnovo.utre.bg

Жител на Дебелец направи дарение от Германия за нуждаещи се съграждани

22 април 2020, 11:22 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Средствата са предназначени за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост

Дарение от 1 000 евро е направил роденият в Дебелец Данаил Николов, който в момента живее в Германия. Средствата са предназначени за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост и ще бъдат раздадени на нуждаещи се дебелчани, засегнати от епидемиологичната ситуация. За това съобщи кметицата на градчето Снежана Първанова,  Благотворителната инициатива се осъществява чрез Николай Донев от Дебелец, на когото е предоставена паричната сума за подпомагането.

„С цел обхващане на всички наши съграждани, които имат необходимост от подкрепа, се обръщаме към тях за предоставяне на информация за уязвими хора, засегнати от кризата с Covid- 19. Данните могат да се изпращат на лично съобщение на страницата на Кметство Дебелец във Фейсбук или на място. Бенефициенти на дарението могат да бъдат: социално слаби лица; самотноживеещи възрастни хора; останали без работа лица, вследствие на пандемията и др.
Всеки случай ще бъде разгледан отделно и приоритетно оценен, според конкретните потребности и различната форма на уязвимост. Помощта ще бъде разпределена директно към нуждаещите се лица, затова ни е необходимо да посочите освен имена и адрес на засегнатите.
Срокът за набирането на данните е до 28 април 2020г. – вторник.” – подчерта кметицата Снежана Първанова.  
Благотворителната кампания, която стартира сега, няма да бъде еднократен акт. В отговор на потребностите и броя на засегнатите лица, набирането на средства ще продължи с поставянето на дарителници на няколко обществени места в града. Всеки, който желае, може да се включи в инициативата според възможностите си, призовават от Кметството.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета