ВТУ започва кандидатстудентската кампания „Рано рани“

Мисия

27-04-2020, 08:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В нея запазвате място в предпочитана специалност

ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ предлага за пръв път нова онлайн форма за приемните си изпити, която е интегрирана в собствената ни информационна система.

Глобалната пандемия наруши графика на провеждането на предварителните кандидатстудентски изпити във Великотърновския университет. Затова ВТУ предлага първата от възможностите – онлайн изпит по История на България (тест). Той ще се проведе на 29 април 2020 г. от 14.00 до 14.30 ч.

Изпитът за проверка на говорните и комуникативни способности, който беше планиран за 4.4.2020 г., ще се проведе онлайн на 30.04.2020 г., от 14:00 часа във виртуални зали, организирани чрез Microsoft Teams. За да се явите на този изпит, е необходимо да имате стабилна връзка към интернет, настолен или преносим компютър, на които да е инсталирано приложението Teams. Наличието на работещи web камера, микрофон и слушалки е задължително. Приложението Teams можете да изтеглите от https://products.office.com/bg-bg/microsoft-teams/download-app 

Великотърновският университет стартира и акция „Рано рани“, която дава следните възможности:

ЗАПАЗВАНЕ на място в една предпочитана специалност с гаранции от университета за по-късно записване.

ЗАПИСВАНЕ в първи курс за кандидатите, които имат диплома за средно образование и са положили ДЗИ в периода 2008-2019 г.

Акцията ще продължи до запълване на отпуснатите места.

Вижте подробности!

Кандидатите, които се запишат за редовни студенти в първи курс за учебната 2020-2021 г. в една от специалностите, ще заплащат 50% от годишната такса за обучение за първата година. Таксата се заплаща на две равни вноски в началото на първи и втори семестър.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов