Изследваха 60 свищовлии от рискови групи, резултатите им отрицателни

Мисия

27-04-2020, 10:36

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През настоящата седмица тестовете ще продължат

През изминалата седмица над 60 лица от рисковите групи, които извършват определен вид услуги и имат всекидневен пряк контакт с населението, бяха тествани за коронавирус. Изследването беше извършено чрез бърз тест IgM и IgG антитела срещу SARS-CoV-2. Тестваните лица са служители в социалната сфера, бюрото по труда, български пощи, полиция и ОП „Чистота Свищов“. Резултатите на всички са отрицателни, като на двама са отчетени IgG антитела. Въпросните лица са боледували преди повече от месец, което ги поставя в графата – пациенти, прекарали инфекция и оздравели. Те не са вирусоносители.
През настоящата седмица тестовете ще продължат. Обхватът на изследването ще включва представители на бизнеса – служители на три хипермаркета и три големи предприятия в Свищов, служители в аптеките и граждани от крайните населени места в общината, които граничат с населените места от други общини и осъществяват чести пътувания и контакти.
Този метод на изследвания, осъществява контролно проучване върху здравната обстановка в община Свищов, с цел превенция и налагане на адекватни мерки срещу разпространението на епидемията в случай, че бъдат установени заразени лица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов