Определиха победителите в конкурса за най-красиво великденско яйце в Елена

Велико Търново Лайф

28-04-2020, 12:50

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата се проведе онлайн

За времето на извънредното положение заради коронавируса, с цел да се запази здравето на децата и спре разпространението на заразата, общината преустанови заниманията по интереси в Центъра за подкрепа за личностното развитие.

Преди Великден центърът традиционно организираше работилница за боядисване на яйца, като най-красиво изписаните участваха в конкурс. При извънредните обстоятелства тази пролет конкурсът се проведе онлайн. Децата направиха снимки на своите творения вкъщи, от които се вижда, че са вложили много старание, въображение и талант.

В конкурса участваха 12 деца, по шест в двете възрастова групи - от 5 до 10 години и от 11 до 15 години. Конкурсните снимки те изпращаха на страницата на Детски комплекс гр. Елена и в групата по живопис и приложни изкуства. Всеки член на групата имаше възможност да гласува за три творби във времето от 17 до 23 април.

При малките творци най-много гласове получиха петгодишният Александър Петров, Сияна Бончева, Сиана Байчева, Еда Сабриева и Габриела Колева. В голямата възрастова група класирането е Крисияна Кънчева, Александра Сариева, Виктория Върбанова, Аксу Ибрямова.

Наградите, осигурени от Център за подкрепа за личностно развитие, са ваучер за всяко дете за покупка по свой избор. Ръководството на центъра благодари на децата за участието, пожелава им да са здрави, все така старателни и амбициозни.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов