Изграждат многофункционални спортни площадки в СУ „Николай Катранов“ в Свищов

Животът

29-04-2020, 10:55

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът е на обща стойност 210 000 лева и се реализира по „Красива България“

В Свищов стартираха дейностите по изграждане на две спортни мултифункционални площадки в едно от средните училища в града. Проектното предложение „Изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на СУ „Николай Катранов“ в град Свищов“, е ориентиран към Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“ и се реализира от община Свищов чрез Министерство на труда и социалната политика по Проект „Красива България“.

Проектът е на обща стойност 210 000 лева, а заложените дейности предвиждат обособяване на игрище за минифутбол и мултифункционално игрище за баскетбол – с нови баскетболни стойки и табла с рингове с мрежи, което ще може да се използва и като игрище за волейбол. В проекта е предвидена и подмяна на съществуващата настилка, с акрилна спортна настилка с висока пластичност и устойчивост на износване, подходяща за интензивни тренировки и спортни дейности.

Спортната площадка ще бъде оградена с ограда. Ще се изгради площадково осветление чрез монтаж на Led прожектори, като също така е предвиден и ремонт на трибуните, плюс доставка и монтаж на седалки за тях.

Проектното предложение е своеобразно продължение на политиката на общинското ръководство, насочена към подобряване материалната база на училищата и в подкрепа на спорта и спортните постижения на подрастващите.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)