МОН: Учебната година ще приключи дистанционно, матурите ще са присъствени - velikotarnovo.utre.bg

МОН: Учебната година ще приключи дистанционно, матурите ще са присъствени

29 април 2020, 17:34 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

Част от учебното съдържание няма да влезе в изпитите

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците от 7 и 12 клас да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. Това решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации. Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната, съобщиха от МОН.
По време на разговора е отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. В училищата ще бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.
Постигнато е съгласие за определяне на материала, включен в изпитите. Това ще стане на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми. Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета