Отмениха Празника на горнооряховския суджук

Мисия

29-04-2020, 18:52

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Не бива да излагаме на риск здравето и живота на нашите съграждани, каза кметът инж. Добромир Добрев

Празникът на горнооряховския суджук за тази година се отменя. Това бе решено след разговор с фирмите „Боби“, „Родопа“ и „Стефанов“, които заедно с Община Горна Оряховица организират традиционния за града Празник.

„Извънредното положение и наложените мерки за ограничаване разпространението на covid-19 налагат много промени в обичайните ни дейности. Трябва да се съобразим със ситуацията и да не излагаме на риск здравето и живота на нашите съграждани. Виждаме, че и в световен мащаб заради пандемията от коронавирус се отменят събития като Олимпиадата, Европейското първенство по футбол, Октоберфест и други големи спортни и културни форуми. Нека проявим разум и дисциплина. Живи и здрави отново ще можем да празнуваме, след като всичко отмине, и ситуацията се нормализира“, коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев.

Заради извънредното положение и предприетите мерки на Националния оперативен щаб за намаляване на разпространението на covid-19, се отменят всички публични прояви в духовната сфера на Община Горна Оряховица през месеците май и юни 2020 г. Няма да се проведат празничните прояви и тържествената сесия по повод Празника на Горна Оряховица. Тържествената сесия се отлага за по-късен етап, когато епидемичната обстановка в страната позволява провеждането й.
Отменят се също и всички прояви от спортния календар на Общината за месеците май и юни.


 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов