Красен Кралев инспектира ремонта на терена с изкуствена трева в Габрово

Спорт

30-04-2020, 23:51

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Финансирането е от Министерството на младежта и спорта

Министър Красен Кралев инспектира работата по подмяна на изкуствената тревна настилка на футболното игрище в комплекс „Христо Ботев“. Проектът, чието финансиране е 100% от Министерството на младежта и спорта, трябва да приключи до края на месец май. В близките дни се очаква доставка на най – висок клас настилка, изкуствена трева, от Италия.

В процес на обсъждане е решение на правителството по отношение на спортните дейности. Първата стъпка е да започне подготовката на 200 състезатели, които се готвят за олимпиада и ще тренират в базите на министерството на спорта, при спазване на всички противоепидемични мерки. Като втора стъпка, поетапно ще бъдат връщани към нормално функциониране спортовете на открито, а след това и всички останали. „Това, засега са само очаквания, при положение, че след разхлабване на мерките не възникне нещо, което да провокира обратен ефект“, каза министър Кралев.

След завършване на обекта и ако обстановката позволява, в първата десетдневка на месец юни, Община Габрово има готовност да организира атрактивен спортен празник на терена за деца.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов