59-годишна търновка е с коронавирус, междувременно Националният щаб обмисля маските на открито да не са задължителни - velikotarnovo.utre.bg

59-годишна търновка е с коронавирус, междувременно Националният щаб обмисля маските на открито да не са задължителни

01 май 2020, 10:08 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Скоро ще разрешат тренировките и спортовете

Нов пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран в област Велико Търново, обяви началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Пациентът е жена от Велико Търново на 59 г. Диагностицирана е след рутинно изследване. Установени са лицата, с които е била контактна и те са поставени под карантина.  Един от пациентите, които бяха диагностицирани преди няколко дни, е показал подобрение и една отрицателна проба. Той е бил подготвен за изписване, но втората му проба е показала положителен резултат, поради което се е наложило да продължи лечението си в болницата. 
Междувременно първият пациент, който беше регистриран във Велико Търново, вече е напълно излекуван, изтекла е и 28 дневната му карантина. 

Тренировки и спортове на открито, плюс отпадане на маски на открито са следващите стъпки по отхлабване на мерките, които обсъждат от Националния оперативен щаб. 
„Относно всички мерки, които се предлагат като разхлабване, много активно се обсъжда доста отдавна какъв да бъде ритъмът на разхлабване. В последните 2 седмици много неща се промениха. В следващите дни също ще бъдат направени съобщения. Правителството ще обяви начина, по който ще се отпускат мерките, ние даваме нашето становище при поискване. Върви се към постепенно освобождаване на мерките. Един от принципите, които се спазва, е ако се допуска някакво събиране на брой хора, то да бъде за спортовете, които са на открито, а постепенно после за всички останали дейности в затворени помещения. Активно обсъждаме тези неща“, уточни генерал Венцислав Мутафчийски.
"На първо място това е ходенето в планините в парковете разширяване на контингента, който може да ги посещава, индивидуалните спортове, спортовете на открито и тренировките. Тези неща се говорят активно. Те ще бъдат обявени като дати от правителството“, допълни Мутафчийски.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета