Борислав Йорданов ще управлява и през следващите 3 г. ТИЦ „Царевград Търнов“

Мисия

01-05-2020, 11:07

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дружеството е тежко засегнато от кризата, ще разчита на вътрешния туризъм

Борислав Йорданов ще е новият стар управител на Общинското дружество „Царевград Търнов“. Това реши Великотърновският общински съвет на последното си заседание, което проведе онлайн. Туристическата агенция е една от най-засегнатите в момента, заради извънредното положение, като се е наложило и съкращение на хора, обясни пред съветниците управителят Борислав Йорданов. Той пое управлението на Агенцията преди три години с амбициозна програма, като отчете, че до момента тя е реализирана на 85%. „За съжаление, неочакваната пандемия и икономическата криза наложиха съкращаване на персонал. Надяваме се скоро да върнем хората си на работа, като изцяло ще се разчита до края на годината на вътрешния туризъм.“ – подчерта Йорданов.

Евгени Коев от групата съветници от ВМРО предложи дружеството да помисли как туристическите автобуси и коли, превозващи хора с увреждания, да спират в по-голяма близост до хълма Царевец.

Борислав Йопданов увери, че служителите на „Царевград Търнов“ полагат грижи за хората с увреждания, които искат да посетят атракционите в града ни. За автобусите, превозващи големи групи посетители, е създаден буферен паркинг в подножието на хълма Царевец.

В заключение Борислав Йорданов съобщи, че има индикации вътрешният туризъм да се раздвижи през месец юли, тъй като вече има заявки от партньори на великотърновската агенция.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)