Тече мащабен ремонт в СУ „Бачо Киро“ в Павликени - velikotarnovo.utre.bg

Тече мащабен ремонт в СУ „Бачо Киро“ в Павликени

02 май 2020, 14:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Павликени

Той е на стойност 1,15 млн. лв.

  Мащабен ремонт в СУ „Бачо Киро“ в град Павликени се извършва в момента. Дейностите в сградата на училището съвпаднаха с периода, в който учениците са изолирани вкъщи. Когато се възстановят учебните занятия, младите хора на Павликени ще се върнат в напълно обновена и още по-приветлива училищна сграда.

  Безвъзмездната финансова помощ за проекта е по Програмата за развитие на селските райони. Той е на стойност 1,15 млн. лв., от които 1,06 млн. лв. са за строително-монтажни работи.

  За хода на строително-монтажните дейности се увери на място кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. Той инспектира обекта и припомни, че в последните години Общината усилено работи за образователната инфраструктура и са извършени ремонти на училищни сгради, на детски градини, както и са създадени нови детски площадки в дворовете на всички детски градини.

  Изпълнителят на строителството по проекта усилено извършва заложените дейности, предвидени и в двете сгради на гимназията.

  В сградата на среден курс се подменят компрометирани подови настилки и обрушени вътрешни мазилки и е предвидено боядисване. Подменят се някои от вътрешните врати към учебните кабинети. В подпокривното пространство на корпуса е предвидено полагане на нова топлоизолация от минерална вата. Предвиждат се и частични ремонти на компрометирани участъци по покрива.

  Извършва се цялостно почистване на каменната фасада на учебния корпус и на физкултурния салон. Проектът предвижда външно топлоизолиране на пристройката за столова и кухня с топлоизолация с дебелина 10см. Покривът на пристройката ще се подмени изцяло с нов от покривни термопанели.

  Съществуващото осветление ще се подмени с енергоспестяващо. Предвидена е подмяна на вентилацията в кухнята. Старите чугунени радиатори ще бъдат подменени с нови алуминиеви, окомплектовани със спирателна и регулираща арматура.

  Прилежащата настилка около сградата ще бъде ремонтирана чрез монтаж на вибропресовани плочки на циментов разтвор.

  В сградата на начален курс се предвижда почистване, изкърпване и подготовка за боядисване на всички фасади с фасаген.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета