С близо 10 000 лв. облагородяват площада на свищовското село Вардим

Мисия

03-05-2020, 12:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът е „Обичам природата – обичам Вардим“

Проектът „Обичам природата – обичам Вардим“ е един от одобрените за финансиране проекти на община Свищов в обявения от МОСВ и ПУДОСС конкурс на тема: “Обичам природата – и аз участвам”.

Основната цел на проекта, който е на стойност 9 950,00 лева, е почистване, озеленяване и ремонт на площада на центъра на село Вардим. През 2019 г. по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. бе извършен ремонт на читалищната сграда, а сега с реализиране на проекта за обновяване на околното пространство ще бъде завършен и цялостният облик на центъра на селото – красива и изцяло обновена читалищна сграда и хубаво парково пространство.

Идеята на проект „Обичам природата – обичам Вардим” отразява една отдавнашна мечта на местното население да се облагороди селото чрез създаване на красиви паркови зони. Като китно селце на брега на река Дунав, красиво с природата си и местата служещи за отдих и отмора, е важно то да се запази и осъвремени. В проекта се предвиждат дейности, свързани с озеленяване, почистване, поставяне на пейки, кошчета за разделно събиране на отпадъци и монтиране на беседка.

Изпълнението на проекта ще промени изцяло облика на селото, придавайки му нова естетична и здравословна среда.

С предвидените дейности ще се затвърди екологичното възпитание на децата и учениците в селото, както и на част от неговите жители. Ще провокира любов към чистата околна среда и необходимостта от опазването ѝ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов