Възпитаничка на Гимназията по туризъм грабна специалния приз на Международен конкурс

Велико Търново Лайф

03-05-2020, 17:02

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата е под патронажа на Вицепрезидента Илияна Йотова

Приключи Международният културен форум „Велики Преслав - история на цял един народ“, организиран от Община Велики Преслав под патронажа на Вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

От тази учебна година, форумът е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на Министерството на образованието и науката.

Деца от 21 области на България и 6 държави - Великобритания; Молдова, Канада, Австрия, Чехия и Франция са били част от конкурса.

Общият брой участници е 196 в двете направления – литературни и художествени творби. В надпревара са били 30 есета, 26 стихотворения и 140 художествени творби.

Жури, с председател проф. д.ик.н. Евгений Сачев и членове Радостина Николова, гл. експерт в МОН; Борянка Миланова, експерт по БЕЛ; Христина Борисова, литератор; Пламен Славов, гл. уредник АМ „Велики Преслав“; Марин Минков, художник и Калин Къров, художник-дърворезбар, е оценявало детските творби.

За втора поредна година ученик на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ е със специалната награда за литературна творба. През миналата учебна година това бе стихотворението „По уличките на Великия Преслав“ на Иванета Пейкова

Есето „Аз съм азбукарче“ на Елисавета Петрова е със специалната награда през тази година. След нея се подрежда носителите на първа, втора и трета награда. Елисавета е ученичка в десети клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“.

Учителят мотивирал момичетата е инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов