235 курсанти и 227 студенти ще приеме НВУ през учебната 2020/2021 година

Мисия

05-05-2020, 10:46

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Университетът разполага с необходимите въоръжение и техника за подготовка на всички категории военнослужещи

235 курсанти по всичките 15 военни специализации, както и 227 студенти е  по 10 граждански специалности ще приеме през учебната 2020/2021 учебна  година Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Въпреки сложната обстановка в страната, проведените до началото на извънредното положение изпити и проверки в ранната приемна кампания и резултатите от тях, показват, че заявеният брой места могат да бъдат попълнени, съобщават от вуза.

Процесът на обучение в НВУ обхваща подготовката и на  сержанти от Българската армия, която се извършва  в Професионалния сержантски колеж към НВУ „Васил Левски”. В Университета се провеждат и курсове за следдипломна квалификация на военнослужещи от Българската армия за поддържане на знанията и уменията им и  за придобиване на нови компетентности.

В НВУ се извършваната научноизследователската дейност и развитието на академичния състав се администрира в Института за „Научноизследователска и научна дейност”.

Университетът разполага с необходимите въоръжение и техника за подготовка на всички категории военнослужещи за нуждите на Българската армия. НВУ предлага и добри възможности за спорт в двата района, в които са регистрирани  два войскови спортни клуба.

Академичната и физическата подготовката на обучаемите се извършава в добре оборудвана учебно-материална база – кабинети, лаборатории, аули, компютърни зали, симулатори и приказармени полигони, намиращи се на територията на НВУ. Изградени са полеви учебни центрове и полигони, на които се провеждат практическите занятия на курсантите.

Изградената през 2005 г. платформа за дистанционно обучение, първоначално за езиково дистанционно обучение, в последствие сертифицирана от Националната агенция по акредитация и оценяване като среда за дистанционно обучение, се оказа изключително полезна в настоящите условия. Преди обявяването на извънредното положение в страната, по повод разпространението на COVID-19, обучението на всички категории обучаеми в университета се извършва дистанционно чрез платформата.

НВУ „Васил Левски” е първият военен университет в Европа партньор по програмата „Еразъм” от 1999 година. 90 са университетите партньори по програмата, като това дава възможност курсантите от НВУ да провеждат част от обучението си в други висши училища в чужбина.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов