Крепостите Царевец, Трапезица и Археологически резерват „Никополис ад Иструм“ се отварят за посещения

Мисия

05-05-2020, 17:46

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На всички посетители дистанционно ще бъде измервана температурата

Архитектурно-музеен резерват „Царевец“, „Трапезица“ и Археологически резерват „Никополис ад Иструм“ се отварят за посещения  при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.

Крепостта Царевец ще приема туристи от 6 май 2020 г. с удължено работно време от 8,00 до 20,00 часа , като продажбата на билети ще се преустановява в 19,00 ч.

От 9 май за посещение се отваря крепостта Трапезица от 8.30 до 19.00 часа  и Археологическият резерват „Никополис ад Иструм” от 9,00 до 18,00 часа.

На всички посетители дистанционно ще бъде измервана температурата и при показатели над 37,5 ° туристите няма да се допускат в обектите.  На входа на всеки обект ще бъдат осигурен диспенсър с дезинфектант. 

Разстоянието за социална дистанция между посетителите трябва да е 2 метра. Музейните служители са обезпечени с предпазни средства и задължително трябва да ги използват, а при констатирано нарушение ще се носи административна отговорност.

Заповедта за отваряне на музейните обекти на открито със съответните противоепидемични мерки  ще се предоставя при необходимост на посетителите за запознаване на място.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)