Два проекта на Община Горна Оряховица са одобрени от ПУДООС

Мисия

06-05-2020, 14:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектите са за по 10 хил. лв. и са за селата Стрелец и Върбица

Два проекта на Община Горна Оряховица са одобрени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на кампанията „За чиста околна среда“. Проектите са за по 10 хил. лв. и са за селата Стрелец и Върбица.
В Стрелец ПУДООС ще финансира изграждането на кът за отдих в центъра на селото с беседка, пейки, кошчета за отпадъци и фитнес уреди на открито. Ще бъдат засадени и нови дръвчета.
Във Върбица проектът предвижда изграждане на детска площадка, на която ще бъдат монтирани комбинирано детско съоръжение, двойна люлка, две клатушки и въртележка. Около площадката ще се изгради ограда, ще се монтират пейки, кошчета за отпадъци, както и бетонова маса с пейки. Ще бъдат засадени и нови дървета и храсти.
Националната кампания „Чиста околна среда“ се провежда ежегодно от Министерство на околната среда и водите. Допустими бенефициенти по него са общини, кметства, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие.
Основните дейности, включени в проектите, финансирани в рамките на кампанията са свързани с почистване и облагородяване на терени, създаване и възстановяване на зони за отдих, изграждане на детски и спортни съоръжения, спортни уреди, съоръжения за игра на открито и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов