Инж. Добромир Добрев: 6 май е Ден на храбростта във всеки един от нас

Мисия

06-05-2020, 12:30

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздрав на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев

Уважаеми съграждани,

      Днес е 6-ти май!
      В Деня на Свети Георги Победоносец празнува българската армия. Празничен ден на храбростта по-различен от всички, които помним. Бяхме свикнали военнослужещите да носят на раменете си истинските предизвикателства, свързани със защитата на домовете и семействата ни –  при бедствия, аварии и други сериозни проблеми, а ние да преодоляваме обикновените препятствия в работната седмица. Дойде време, мирно време, в което всеки един от нас почувства тежестта, която носят ежедневно жените и мъжете в редиците на българската армия. Разбрахме какво е дисциплина, какво е дълг и отговорност към хора, които не познаваме, но с които живеем тук – в нашата община, в нашата родина. Затова 6 май е Ден на храбростта във всеки един от нас!
Народът нарича още този ден – Гергьовден. Най-знаковият сред пролетните празници в календара на българина. Днес празнуват земеделците, стопаните, овчарите, всички ние – без значение дали е Гергьовден, Джурджевдан, Хъдърлез... С този ден започва лятната половина на стопанската година. Има знамения и обреди от старо време за благополучие и берекет. Всяка капка дъжд сега се брои като жълтица на Димитровден, а на трапезата се пожелава здраве за хората, плодородие за нивите и животните.
         На днешния ден и хиляди българи ще почерпят за здравето на имената си – на тях и техните семейства пожелавам да бъдат здрави, силни и честити!

Инж. Добромир Добрев
Кмет на Община Горна Оряховица



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов