Първите изкупвачи на мляко кандидатстват вече и по електронен път

Животът

08-05-2020, 10:35

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От 11 май те имат възможност да впишат своите договори в регистъра

ДФ „Земеделие“ предоставя нова електронна услуга, от която могат да се възползват първите изкупвачи на сурово мляко. От 11 май 2020 г. те имат възможност да впишат своите договори в регистъра на сключените договори за доставка на сурово мляко в ИСАК, както и да подадат заявлението си по електронен път. Онлайн кандидатстването става през Системата за електронни услуги (СЕУ) на фонда - в специално разработена секция.  

За всички изкупвачи, които желаят да използват цифровите услуги на ДФЗ - РА, е изготвено „Ръководство за електронно въвеждане“. В него е събрана полезна информация с насоките и стъпките за регистрация, подаване на заявление и регистрирането на самите договори. За улеснение на кандидатите е съставен и списък с често допускани грешки при кандидатстването по схема „Договорни отношения в сектора на млякото“. Информацията съдържа съвети към бенефициерите как да попълнят и предоставят коректно изискваните данни. Ръководството за въвеждане и списъкът с най-често допусканите грешки са публикувани на официалната интернет страница на ДФЗ - в раздел „Селскостопански пазарни механизми“, секция „Мляко“. От същото място могат да се изтеглят и формулярите на документите, които са по образец.  

В периода на плавно преминаване към прием през СЕУ чрез електронен подпис, бенефициентът трябва да посети областната структура на ДФЗ по място на дейността за окончателно одобрение на подадените данни.

ДФ „Земеделие“ работи активно за дигитализацията на всички системи, които администрира. Това ще доведе до намаляване на административната тежест за земеделските стопани и агробизнеса, ще облекчи както работата им, така и задълженията.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)