БЧК аплодира доброволците на днешния си празник

Животът

08-05-2020, 13:02

Снимка:

бчк

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Областната организация награди отличените

Българският червен кръст тази година отбелязва професионалния си празник с благодарности към доброволците.

Областната организация на БЧК във Велико Търново отличи изявени доброволци по случай 8 май- Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец, съобщиха от Областния съвет на БЧК.
Със званието "Заслужил деятел на БЧК" е отличена Пенка Денчева - председател на Общинска организация на БЧК- Велико Търново. Призът "Отличник на БЧК" е за доброволци от общинските организации на БЧК в Стражица, Горна Оряховица, Лясковец, Елена и Велико Търново. Значки "Млад отличник на БЧК" ще получат доброволците от Българския младежки червен кръст във Велико Търново - Дея Колева, Пресиян Кашев, Сияна Найденова, Георги Алексиев, Калина Иванова и Калина Хинова. Връчването на отличията ще се състои на по-късен етап през годината, заради ограниченията от COVID - 19, както и мерките за ограничаване на разпространението на заразата, уточняват от организацията.

Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, основано преди повече от 150 години, има над 14 милиона доброволци, които и днес, в борбата с разпространението на пандемията COVID_19,  са на предната линия на хуманитарната дейност: предоставят медицинска помощ, психосоциална подкрепа, работят в извънредни ситуации, помагат на най-уязвимите групи на обществото.
Над 5655 са членовете на БЧК във Великотърновска област, от тях 188 са активни доброволци. Младежката секция наброява 160 члена, от които 100 са младите доброволци.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)