Шофьори, машинисти и готвачи най-търсени от фирмите в Горнооряховско

Мисия

10-05-2020, 12:02

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Агенцията по заетостта стартира платформа за самоусъвършенстване и връзка с работодатели

Шофьори и готвачи търсят да назначат фирмите в общините Горна Оряховица и Лясковец, сочи справка на Бюрото по труда. Заявени са свободни работни места и за хора с 50% и над 50% трайно намалена работоспособност за общ работник, технолог на хлебни изделия, пакетировач, камериерка.

Работодателите предлагат препитание и за багеристи, заварчици, кранисти. Търси се и преводач, оператор въвеждане на данни, машинист на пътностроителна машина.

Агенцията по заетостта стартира инициатива в помощ на всички, които биха искали да направят нещо полезно за себе си, докато все още са у дома, подготвяйки се за по-плавно завръщане на работа или започване на нова такава. Едно от предложенията за самоусъвършенстване в условията на дома е платформата MyCompetence, достъпна на https://mycompetence.bg/bg/. С регистрацията си получавате безплатен достъп до над 20 електронни обучения в различни области, тестове за оценка на компетенции, инструмент за самооценка, чрез който да определите степента на владеене на изискваните за конкретна длъжност умения, както и много други възможности. MyCompetence е единствената национална информационна система в областта на управление на човешките ресурси в България и е подходяща среда за всяко едно лице, което би желало да развива своите компетенции, като заедно с това оценява знанията и уменията си.

За безработните лица, регистрирани в бюрата по труда, платформата е и начин за формиране на Личностен профил в информационната система на Агенцията по заетостта, през който да се осъществява и комуникацията с трудов посредник. Достатъчно е само да се свържете с трудовия си посредник по телефона и да продиктувате e-mail си. В отговор ще получите активационен линк към web-приложението Личностен профил и платформата MyCompetence.

Повече информация е публикувана на страницата на Агенцията по заетостта в рубрика Търсещи работа/Професионално ориентиране.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов