Възобновяват колективните тренировки на професионалните футболисти - velikotarnovo.utre.bg

Възобновяват колективните тренировки на професионалните футболисти

11 май 2020, 13:29 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Всички футболисти ще бъдат подложени на PCR тестове за коронавирус

Днес Министерството на младежта и спорта получи одобрение от Министерството на здравеопазването на План за организиране и провеждане на подготвителен период на професионалните футболисти, изготвен от БФС и ММС. 
От 15.05.2020 г. професионалните отбори в страната могат да стартират колективни тренировки по групи, при спазването на строги противоепидемични мерки. Всички футболисти ще бъдат подложени на PCR тестове за коронавирус три дни преди старта на подготовката. По време на заниманията е препоръчително присъствието на минимален брой представители на треньорския щаб. 
На 13.05.2020 г. по време на работна среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев ще бъде решено кога да бъдат подновени двубоите от Първа и Втора лига на България. Възможните дати са 05.06.2020 г. и 12.06.2020 г. Решението ще бъде изцяло съобразено с основната идея да се запази здравето на футболистите. Необходимо е те да получат достатъчно време за провеждане на нормална подготовка, за да бъде сведен до минимум рискът от контузии. Кралев и Ананиев ще обсъдят и противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат предприети по време на мачовете.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета