Директорът на великотърновското ОУ „Бачо Киро“ с награда „Св. Иван Рилски“ - velikotarnovo.utre.bg

Директорът на великотърновското ОУ „Бачо Киро“ с награда „Св. Иван Рилски“

11 май 2020, 17:27 | Мария Христова
  • Снимка:
    кадър Видеосат, архив

Призът се връчва традиционно от МОН на 11 май

Петима директори на български училища бяха отличени с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно всяка година се връчва на 11 май. Наградените имат дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти. Те имат принос не само за успехите на своите ученици и училища, но и за развитието на българското образование. Отличените тази година са директорите на Основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново, Владимир Николов, на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ – Попово, инж. Теменуга Тодорова, на Националната финансово-стопанска гимназия в София, Мая Гешева, на 31-во Средно училище за чужди езици и мениджмънт „Иван Вазов“ в София, Надежда Николчева и на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Монтана - Пенка Ненкова.

Г-н Владимир Николов притежава отлични умения за работа в екип и в интеркултурна среда, за работа с родители и в разнородни екипи и институции. Това са мотивите за неговото отличие, съобщават от МОН. Той притежава отлична комуникативна култура, координира и управлява проекти и бюджети на доброволни начала. Във връзка с обявеното извънредно положение в страната по негова инициатива в училището стартира обучение в електронна среда, създадени бяха виртуални класни стаи на учителите, в които са обхванати всички 911 ученици в училището. От 2017 г. ОУ „Бачо Киро“ е в Списъка на иновативните училища.

Други 20 директори, номинирани от регионалните управления на образованието за наградата ”Св. Иван Рилски“, получиха грамоти за принос в развитието на българското образование и проявена креативност по отношение организирането на обучението от разстояние в условията на извънредно положение в страната.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета