Амалипе дарява устройства на ученици на още две училища в областта

Животът

14-05-2020, 08:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кампанията „Стара техника за ново начало“ продължава до края на юни

Кампанията „Стара техника за ново начало“ в подкрепа на образованието на Центъра за етническа толерантност Амалипе достигна до още две училища във Великотърновска област. Пет устройства ще бъдат дарени на възпитаници в нужда от ОУ „Св. Иван Рилски“ в с. Балван. Там учат 30 деца. 126 са възпитаниците на ОУ „П.Р. Славейков“ в с. Джулюница, където 15 ученици, които не разполагат с устройства за дистанционно обучение, ще бъдат зарадвани от кампанията.

В нея към момента са подкрепени над 300 семейства в страната, за могат децата да се включат активно в дистанционното обучение.

Сега Амалипе помага на следващите 30 училища, които бяха изтеглени с жребий. Добрата новина обаче е, че кампанията получи дарения като : 1000 лв. от Татяна Рехмова, 5000 лв. от Фондация Америка за България и Посолство на САЩ в България в рамките на инициативата #StandingTogether и 22 000 лв. от българския офис на Детския фонд на ООН (UNICEF). С тях са закупени 236 таблета.

Късметлиите, които бяха изтеглени от „Кризисния щаб“ на Център „Амалипе“ по време на извънредния брифинг – Теодора Крумова, Галина Дечева, Атанас Атанасов и Деница Иванова, ще получат поетапно, както таблетите, закупени от полученото парично дарение, така и техниката, която Центърът продължава да получава. Поради удължаването на дистанционното обучение до края на учебната 2019/2020 година, кампанията „Стара техника за ново начало“, в подкрепа на образованието ще продължи до края на месец юни 2020г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов