Футболистите на „Етър“ подновиха подготовката си - velikotarnovo.utre.bg

Футболистите на „Етър“ подновиха подготовката си

16 май 2020, 15:41 | Мария Христова
  • Снимка:
    ФК Етър

Петко Петков: „Три седмици са кратък период за подготовка, ще ни бъде тежко”

Футболистите на „Етър” подновиха тренировки на стадион „Ивайло” при строго спазване на противоепидемичните мерки. „Виолетовите“ тренират по правилата за социално дистанциране, като групите са по петима футболисти с по един или двама треньори. Това са изискванията за първия етап от подготовката, във втория групите ще се разширяват, а третият последен етап е предвиден за отборни тренировки и дори контролни срещи.

Трима футболисти отсъстват от тренировките – Красимир Станоев, който е под 28-дневна карантина, завърналият се от Словения Дино Мартинович, който е под задължителна 14-дневна карантина, и намиращият се все още в Англия Флорент Боджадж.

Петко Петков: „Три седмици са кратък период за подготовка, ще ни бъде тежко”

Старши треньорът на „Етър” Петко Петков говори за подновената подготовка на „виолетовите” преди подновяването на първенството на Първа лига.

„Започнахме от днес тренировките, спазваме изискванията на футболния съюз и тренираме на групи. Надявам се тази голяма пауза да не се отрази на подготовката и официалните мачове, ясно е, че трябва да се съобразим със ситуацията в държавата.

Първенството започва на 5 юни. Моето мнение е, че три седмици са много малко за такъв период. Загубата на спортна форма е най-вече във футболната кондиция. Едва в последната седмица ще има пълноценни тренировки, което е много кратък период.

Виждаме, че и в Германия този уикенд стартират. В крайна сметка ние сме щастливи, че ще бъде подновено първенството.

Не е приятно, че трима основни футболисти ще липсват. Краси Станоев е с положителна проба, след втория тест се оказа, че има изградени антитела, той е напълно здрав, но такива са законите – ще бъде спрян за 28 дни, което означава, че няма да можем да разчитаме на него поне в началото на мачовете. Дино Мартинович се завърна от Словения с големи трудности, той има двуседмична карантина. Напълно здрав е, но неговият тест ще бъде направен като свърши карантинният период.

Фло Боджадж е още в Англия, под карантина е там до 20 май, но като се завърне в България, пак трябва да изкара 14-дневна карантина и ще бъде тестуван. И тримата дори не могат да тренират индивидуално, а само вкъщи.

Ще повторя думите, които казах още през януари – чака ни един изключително тежък сезон.”

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета