Детските градини може да отворят около 24 май

Животът

16-05-2020, 15:49

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В понеделник ще бъде внесен и законопроектът за бъдещите държавни бензиностанции

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се надява да отворят детските градини около 24 май. 
"Детските градини се надявам следващата седмица за около 24 май, може би и преди това, да ги отворим. Това е единственото място, за което със сигурност се знае, че повишава заболяването - във всички държави, които го направиха. Някъде - пренебрежимо малко. Това е риск, който обаче си заслужава, защото работещите родители, връщайки се на работа, трябва да могат да си оставят децата", посочи Борисов. 

"Не е ясно дали това ще стане накуп, за всички детски градини, или поетапно. Решението трябва да бъде взето до няколко дни", каза министър-председателят пред медиите по време на инспекцията на интерконектора България-Гърция.
Предстои да бъде решено и за отварянето на театрите, но при ползване на 30% от капацитета им. Това ще зависи от климатичните и вентилационните системи в тях, обясни Борисов.
В понеделник ще бъде внесен и законопроектът за бъдещите държавни бензиностанции.
„С една държавна компания, каквато има и в Унгария, и в други страни, да имаме готовност при такава криза да не може никой да ни направи дъмпинг или да ни постави на колене. Искаме да имаме до 100 бензиностанции в областните градове, където при криза да сме осигурили необходимото”, каза Борисов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов