Елена ще празнува с богослужение и онлайн програма

Мисия

19-05-2020, 12:15

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

21 май няма да се обявява за неприсъствен и неучебен ден

Празникът на град Елена, 21 май - Ден на светите равноапостоли Константин и Елена, през настоящата година ще премине по-различно, заради епидемиологичната обстановка. Денят няма да се обявява за неприсъствен за служителите от бюджетната система на община Елена, нито за неучебен за учителите и учениците от града.

Началото на празника ще даде църковното богослужение с водосвет в храма „Успение на Пресвета Богородица“ от 9:30 ч. На него ще присъстват служители на ръководни длъжности от общинската администрация, общински съветници и миряни. В храма ще бъде гарантирано спазването на минимална социална дистанция от 1.5 м. във всички посоки. След запълване на обозначените места, в храма да не бъдат допускани повече граждани. Присъстващите трябва да носят маски и да спазват всички останали противоепидемични мерки.

В 11,30 ч. , в двора на Музеен комплекс „Даскалоливница“, ще бъдат издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Елена. Ще бъде излъчено онлайн видео приветствие на кмета на община Елена към гражданите, а непосредствено след него ще започне онлайн програма с изпълнители от художествените състави от общината.

В 21:30 ч. ще бъде организирана празнична заря.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов