Съдят Дилян, който хвърли 5-годишния си син от 30 метра от мост и го уби

Крими

20-05-2020, 16:47

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Според обвинението детето е осъзнавало ставащото и безнадеждността на ситуацията

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу Дилян Бетев, който умишлено е убил 5-годишното си дете, като го хвърлил от мост над р. Янтра.  Обвинението срещу Бетев е за това, че на 03.07.2019 г., около 04:00 часа, в гр. Габрово, на околовръстен път, при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил малолетния си рожден син, който се намирал в безпомощно състояние, като извършил деянието предумишлено и по особено мъчителен за убитото дете начин. Рано сутринта мъжът хвърли детето си от мост с височина 30,5 метра, изграден над р.Янтра в района на Пречиствателна станция за отпадни води в гр. Габрово. Според обвинението, при падането за около 3,6 секунди детето е осъзнавало ставащото и безнадеждността на ситуацията, изживяло е страха от високото, от болка/смърт и след удара в земната повърхност и сътресението на тялото е получило тежката и несъвместима с живота съчетана травма на главата и тялото с остра кръвозагуба, от която починало на място.

Майката на детето Поля Христова поиска тогава най-тежкото наказание за приятеля си Дилян - доживотен затвор без право на замяна. Тя се обвиняваше пред медиите, че не е подала сигнал за домашно насилие и системен тормоз. Жената сподели, че е избягала от приятеля си, защото не издържала на системния му тормоз. Дилян пък оправда безумната си постъпка с факта, че откакто на 20 юни неговата приятелка изчезнала, той изпитвал затруднения при отглеждането като единствен родител на 5-годишното дете. И понеже не намерил друг изход, решил проблема по този начин.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.   



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов