Днес остава без валежи, но утре се завръщат - velikotarnovo.utre.bg

Днес остава без валежи, но утре се завръщат

23 май 2020, 06:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Ще е хладно, в планините не е подходящо за туризъм

Днес през деня облачността над по-голямата част от страната ще бъде незначителна. Ще остане почти без валежи, освен на отделни места в планините и по Черноморието. Ще бъде хладно, с максимални температури от 17 до 22, 23 градуса. В Западна България ще духа слаб западен вятър, а в източните райони - слаб, от север. 

След кратката пауза днес, преваляванията ще се завърнат утре с нова сила. В западните и централни части на страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и там на много места ще има гръмотевични бури и интензивни валежи. По-слаби ще са явленията в източните райони. Температурите сутрин ще са от 5 до 10 градуса, а след обяд ще са от около 15-17 градуса на запад до 23, 24 в източните райони, където ще има повече слънчеви часове.

В планините няма да бъде много подходящо за туризъм. Днес ще има значителна облачност, ще бъде хладно и ветровито с максимални температури на 1200 метра надморска височина около 10 градуса. Ще остане почти без валежи. В неделния ден, освен че ще остане хладно, ще превалява и дъжд. 

В понеделник ще остане нестабилно, с превалявания и гръмотевици около и след обяд над цялата страна. Минималните стойности ще са без промяна, от 5 до 10 градуса, а дневните - ниски за края на май месец, от 17 до 22 градуса.

Нестабилно, с ежедневни превалявания с гръмотевици и локални градушки, ще остане времето през повечето дни на следващата седмица.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета